Vi är en värmländsk brukshundklubb som har vår verksamhet i Grums kommun.

Grums ligger ca 2,5 mil väster om Karlstad och vår klubbstuga, Dalängen, ligger i Borgvik ca 1 mil utanför Grums samhälle.

Vi har den värmländska skogen om knuten och har förutom sedvanlig appellplan även fina marker för spår och sök.

Välkommen hit!

Det händer på klubben

Logo Grums

studie

GDPR länken med Studiefrämjandets integritetspolicy

Som beskriver hur och varför vi hanterar kursdeltagares personuppgifter

svenska bruks länk

Specialsök - noskalibrering

Föreläsning:

Kurs:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nosework läger

När     21-23 maj, 24 maj är det fritt för de som vill träffas och träna/ha träningstävling utan instruktörerna.

Plats  Kils Brukshundklubb och i Forshaga

Pris    3 000 kr/deltagare. I priset ingår en fika per dag. Vi turas sedan om att fixa den andra fikan. (Alla som är med på lägret). Åhörarplatser 300 kr/dag

Max   12 deltagare, 4 åhörarplatser

Grillning en kväll för de som vill och då tar var och en med sig det man vill äta.

Frågor och anmälan senast 31 januari till: Maud Alm: maud.alm@bahnhof.se, 070-525 36 31

Vid anmälan ska namn, fullständig adress, e-post, mobilnummer samt vilken nivå du vill delta på anges. Anmälan är bindande.

1000 kr erläggs i förskott, senast 31 januari. Märk med: NW-läger + ditt namn

Deltagare från förra årets läger har förtur fram till 31/1. Även medlemmar i Kils Brukshundklubb har förtur, först till kvarn!

Mer praktisk information om betalning mm skickas i samband med att du får bekräftelse om deltagande.

Om instruktörerna

Ann-Louise Ryrvik

är instruktör och domare i Nose Work. Hon har en lång och bred bakgrund inom djurträning i allmänhet och hundträning i synnerhet. Är SBK instruktör och klickerinstruktör (Canis). Hon har tävlat lydnad och bruks med flera hundar och tävlar nu också Nose Work. Fokus på Ann-Louises kurser är kriteriesättning och ” begin with the end in mind”, samt att förstärka hundarnas önskade beteenden istället för att straffa oönskade. Att agera på belöningssidan för att få självsäkra och trygga hundar som vågar lösa sina uppgifter och ta initiativ. Hon tycker det är viktigt att lägga en solid grund och få ”rätt tanke” hos hunden. Att få precision och effektivitet genom glädje och samarbete.

Annika Kjellberg

”Jakthundsinstruktör, tjänstehundsförare, rehabhundsförare, tävlat lite av varje dvs nosat på det mesta inom hund med mina schäfrar. Noseworkinstruktör, doftprovsdomare, uppflyttad till klass 2 med dvärgschnauzern Siri, gillar att utbilda/ utveckla ekipage utan att krångla till det. Arrangera tävlingar är också roligt och jo det mesta inom Nosework är kul! Numera pensionerad sjukgymnast."

Välkomna till en intensiv och rolig Nose Workhelg!

kils bk logga       blå sbk logga          studif logga

stud                                                                                 stud

Studiefrämjandet blomma

Liknande kurser inom Hund & husdjur i Värmlands län